Pages

Thursday, March 10, 2011

rep 2 cik ubi....

ok toiletries sy xmeriah cam cik ubi...




  1. shiseido (emulsion)
  2. shiseido (facial cleanser)
  3. ichikami (shampoo n treatment)
  4. shower cream (botol baby johnson tp isi dove =P)
  5. sebamed (face n body wash)
  6. shiseido (emulsion kot)
pengajaran yg sy dpt dr entry kali ni, dun judge a book by its cover =p (rujuk 4)







Thursday, March 3, 2011

nape saye stdi kt jpon?

post ni ditujukan khas buat kwn2 baik sy yg diingati selalu...

 korg,aku rindu korg,ari2 aku ingt korg,ari2 aku tgk fb korg...sejak ak dtg jpon ni, ak rase mkin jauh ng korg, jrg sgt contact,ak mntak maaf..maybe masing2 bz..aku takot,makin lame makin jauh,lame2 hilang...aku xnk jd cmtu tp aku xtaw nk wat cmne..kdg2 aku menyesal dtg jpon ni,kdg2 rase nk smbung stdi kt msia je..

 maybe korg xrase sgt sbb korg still bleh lepak same2..jeles gle tgk korg dpt lepak same2.. rindu sgt mcm dulu2..korg,kalau ak de wat korg terasa ke,aku mntak maaf...rasa mcm byk sgt nk tulis,tp ak xhebat penulisan.. xreti nk tulis cmne..yg aku taw,aku syg n rindu korg sgt2..

kpd sape2 yg xde dlm pic tp trsntuh tym bace pnulisan ak yg xsberape ni maksudnye korg pon besfren ak!! syg korg!!






Friday, February 11, 2011

exam = bersungguh2



exam kali ni total suma 13paper, start 7feb-14feb (5 hari slepas tolak ari cuti).. bermakne 13/5= lbih kurg sehari 3 paper, byk kan?? setiap kali musim exam akn dtg 1 sifat bersungguh2@ gigih sementara yg xtaw asal usul dari mana yg rasenye jarang2 bole nmpak.. setelah dikaji2,mane asal usul sifat ni, kesimpulan yg sy dapat yelah mende ni dtg secara semula jadi apabila kita,para student xtaw,x amik taw langsung tym klas..jd bile dah cmtu,mmg la kepale otak pon kosong,sehari seblum xm baru la sibuk nk copy nota kwn,carik nota2 yg xtah campak mana suma...


ini lah fenomena yg jd kt saya tiap2 kali exam.. nk cover 3 subjek yg blajar stengah tahun dlm masa 1 mlm (sbb sy blaja mlm je), maka dtglah sifat gigih sementara tu secara semulajadinye...time ni lah bole kate nk bangge la ng diri sndiri sbb de sft gigih(wlaupon limited tym exam je),tym ni la nk bkak fb pon berkire,nk tgk twitter pon xde mase, nk g mkn@mnum air kt dapoq pon berkira tuh... tu dia punye gigih kn?? smpai tu duk tgh2 stadi ,perot da kuaq mcm2 lagu pon buat x dengar je..yg paling kesian,en bf kt skype..sy de 1 sifat yg bile tgh dtg sifat gigih sementara ni(=waktu exam),tahap fokus sgt tggi smpi xhirau org len..jd kdg2 tu terhirau plak en bf..(gomen ye syg)...


pastu de lg 1 mnde yg plg kagum,boleh xtidoq langsung tuh!!! kalau x exam, xboleh pulak nk stay up stadi ka..hairan2..3rd day exam lpas abes paper,tggu asar lpas tu smyg asar n dpt la tido sejam(xelok tidoq asar ni tp mmg xleh wat pe,kene qada' jugak tido wlaupon keja)..lpas tu bgn smbung stadi smpai la pg(gile gigih kn??hahaha)..sarapan pon xsmpt,g jawab exam,tuuh prot duk bunyi2 tym jwb exam,dahsat2...pastu plg xleh trime,tgh2 exam bole tidoq plak akibat drpd si gigih sementara ni..siyes xsihat gile cara hidup cmni,mmg sy xgalakkn tp sbb hanye berlaku jarang2 jd bole la dipertimbangkan,haha..

jd nasihat sy tuk kwn2 n juge tuk diri sndri, yg subjetc byk2 tuh,atleast tgk la ckit2 ari2..10 minit pon jd la..(sbenanye stiap kli lpas abes exam sy akn azam nk wat cmni n end up dgn xbuat pon!!) elakkan la si gigih yg sementara ni menyerang hidup anda..huhuhu
kpd yg da nk exam tu,gud luck oke (^A^)

Saturday, January 29, 2011

shake banana choconyum2 herbalife ♥♥♥

b4 ni sy amik flavor capucino tp arini ni 1st tym wat perisa choc pulak n ianya sg sedap!!!!

juz masokkn 270ml 牛乳(無脂肪)(susu tnpa lemak) + pisang 1 + ais 5cube dlm blender n bland secukop rase...

hasilnya......

sedap sgt2!!!!huuuu

Sunday, January 23, 2011

Saturday, January 22, 2011

i miss my girls!!!



People never know how special someone is until they leave, but maybe sometimes its important to leave, so they are given that chance to see how special that someone really is!



Wednesday, January 12, 2011

it's been a while rasenye x tulis blog ni n tibe2 rase nk update hari ni..huhu
lg 25hari final exam tuk tahun4 n homework pon boleh tahan banyaknye!!!!adoyai
ok dah stop bebel psl kerje2 ni,g wat cepat la makcik!

impian tahun 2011ni sy nk hidup sihat n nk DIET biar kurus cket,huuuuuu boleh ke???
sebab tu sy start amik herbalife n da 3days sy amalknnye...alhamdulillah stakat ni ok kot n hope dpt troskan smpi puas hati..hehe doakan taw!!

ok ckop2 tuk arini,kate byk keje..g lah wat weh!!! target harini nk siapkan 2report!!ganbarimasu!!